päivä 60

Puolet on testistä takana. Mitään uusia ja ihmeellisiä kokemuksia ei ole raportoitavana. Kuidut toimii, vatsa toimii, lima kurkussa on vähentynyt, mutta sitä on siellä vielä. Pari uutta testiä olen analysoinut, mutta tulokset ovat olleet aika loogisia siihen nähden, mikä on ihmisten ruokavalio ollut ja ovatko he käyttäneet omega-3 tuotteita. Kaikissa testeissä on kuitenkin näkynyt omega-3:n puute. Itse olen jo nyt sitä mieltä, että Zinzinon tuotteet ovat laadukkaita ja parhaimmasta päästä, mitä markkinoilla on tarjota. Jatkan kuitenkin tänne kirjoittelua kokemuksista. 

Yleensä ihmiset, keiden kanssa olen jutellut omega-3:sta ja sen tarpeesta, ovat yhtä mieltä siitä, että se on tärkeä ja tarpeellista saada. Harva tietää mikä on omega-6 ja vielä harvempi tietää kuinka hyvin omega-3 toimii, jos sitä on jossain vaiheesa käyttänyt. Molemmat ovat elintärkeitä rasvoja ja keho ei pysty niitä itse tuottamaan, joten ne on saatava ravinnosta. Omega-6 on helposti saatavissa ja omega-3 ei. Sen takia suurimmalla osalla ihmisistä tasapaino ei ole kunnossa. Viimeisin asia, mistä olen intoillut testissä on se, että silloin, kun kehon rasvahappotasapaino ei ole kohdallaan, immuunijärjestelmä on jatkuvassa "hälytys" tilassa, se on jatkuvasti toiminnassa. Tasapainoon päästessään ihmisen immuunijärjestelmä on lepotilassa ja näin ollen parhaassa mahdollisessa iskussa vastaanottamaan ulkopuoliset hyökkäykset vastaan. Eihän se ketään tee vapaaksi sairauksilta, mutta esim. normaalit kausi-influenssat voivat vähentyä ja menettää tehoansa, kun immuunijärjestelmä toimii normaalisti.

Treenistä

Näin koronan jyllätessä olen vähän muokannut omaa treeniäni. Kehonpainotreeniä onneksi pystyy tekemään melkein missä vaan, joten siihen ei muutoksia tarvitse kauheasti tehdä. Olen kuitenkin silloin tällöin myös painoja käyttänyt treenissä, mutta koska olen nyt välttänyt salilla käyntiä, painojen kanssa treenaamiseen on täytynyt kehittää vaihtoehtoja. Kotona on käytössä muutama kahvakuula, joten ne ovat olleet käytössä ja sitten olen vain lisännyt kehonpaino treeniä, erityisesti käsilläseisontaa olen harjoitellut nyt enemmän. Olen myös ottanut uudestaan crossfit treenejä ohjelmistoon, koska ne ovat yksinkertaisia, nopeita, tehokkaita ja kotona helposti tehtävissä. En tiedä johtuuko liman vähentymisestä, vai mistä, mutta kovan crossfit treenin jälkeen tuntuu, että hengitys kulkee paremmin, mitä aiemmin. Lisäksi uutena on tullut kävelylenkit metsään. Se on lähinnä pääkopan tuulettumista varten, mutta maltillinen sykkeen nostaminen ja hyvä äänikirja yhdistettynä luontoon tekee hyvää koko kropalle.

- Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *