Päivä 12

Vähän vajaa 2 viikkoa mennyt tuotteiden aloittamisesta. Hyviä kokemuksia olen jo saanut, mutta eniten odotan kokemuksia Balance Oilista. Niitä täytyy kuitenkin odotella vähintään 2kk. Kuivaveritestin tuloksia vielä odottelen. 

Testi siis mittaa rasvahappokoostumusta kehossa. Olen nyt hieman tutkinut asiaa ja tullut siihen tulokseen, että länsimaalainen ruokavalio sisältää liikaa omega 6:sta. Sitä saa kasvisrasvoista, rypsi, rapsi ja soija. Sen avulla kasvatetaan myös tuotteiden hyllyikää. Omega 3:sta länsimaalainen ihminen saa vastaavasti liian vähän. Omega 3:sta saa mm. merenelävistä ja erityisesti rasvaisesta kalasta. Euroopassa 75% ihmisistä omega 6:n ja omega 3:n suhdeluku on keskimäärin 15:1, eli 15 osaa omega 6:sta ja 1 osa omega 3:sta. Nämä ihmiset eivät käytä minkäänlaista omega 3 ravintolisää. 20% ihmisistä käyttää jonkinlaista omega 3 ravintolisää, heidän keskimääräinen suhdeluku on 7:1. Lopuilla 5% suhdeluku on 3:1, jota voidaan pitää normaalina. 

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee, että suhdeluku olisi enintään 4:1.

Ihminen on suunniteltu niin, että suhdeluku on 1:1. Kuten yllä mainitsin, länsimainen ruokavalio on nostanut suhdeluvun 15:1 (euroopassa, USA:ssa suhdeluku on 25:1). Kun suhdeluku on 4:1 tai alhaisempi, kokonaiskuolleisuus sydän ja verisuonitauteihin vähenee 70%. Kun suhdeluku on 3:1 tai alhaisempi, niveltulehdukset vähenevät. 5:1 suhdeluvulla on suotuisia vaikutuksia autoimmuunisairauksiin. 

Täytyy myöntää, että ylläolevalla datalla on hieman vaikutusta suhtautumiseeni rasvahappotasapainoon ja omega 3 lisäravinteeseen. Jään mielenkiinnolla odottamaan testini tulosta.

Kuivaveritesti

Kuivaveritestimenetelmää on käytetty jo 1960-luvulta lähtien ja sitä käytetään nykyään maailmanlaajuisesti muun muassa vastasyntyneiden lasten harvinaisten aineenvaihduntasairauksien seulonnassa. Kuivaveritestin etuja ovat muun muassa näytteessä tarvittavan veren määrän vähyys verrattuna perinteiseen verinäytteeseen, helppo näytteen otto sekä vaivattomampi kuljetus ja säilöntä.

Zinzino BalanceTest on kehitetty norjalaisen BioActive Foods AS:n toimesta yhdessä Milanon ja Trondheimin yliopistojen kanssa. BalanceTestiä käytettäessä asiakas tekee testipakettiin kuuluvalla automaattisella lansettilaitteella pienen reiän sormen päähän ja ottaa näytteenottopaperille ohjeen mukaisen määrän verta. Näytepaperi suljetaan ilmatiiviiseen alumiinipussiin ja lähetetään kirjepostitse Norjaan Vitas AS:n laboratorioon.

Vitas AS laboratorio

Vitas AS on vuonna 1994 perustettu yksityinen laboratorio, joka on erikoistunut korkeatasoiseen kemialliseen laboratorioanalysointiin. Vitas on yksi nykyaikaisen kuivaverianalyysin edelläkävijöitä maailmassa analysoiden noin 5000 kuivaveritestiä kuukausittain asiakkaalleen, mm. Oslon ja Cambridgen yliopistoille. Yhtiön vuonna 2011 Osloon valmistunut uusi laboratorio on GMP-sertifioitu (GMP=Good Manufacturing Practise). Vitas AS oli toukokuuhun 2014 mennessä analysoinut yli 50000 rasvahappoprofiilia kuivaveritesteistä.


-Janne

Linkki verkkokauppaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *